Hoe geef ik een pensioenaangifte vrij?

Let op:

Vanaf update 2021.03 kunt u de aangiftes voortaan zonder code vrijgeven.

• Open de werkgever op het tabblad 'Aangiftes'.
  • Klik de aangifte aan die u wilt vrijgeven en klik daarna op 'Vrijgeven'.
    Let op: Alle aangiften na de geselecteerde aangifte worden vrijgegeven.
  • Doorloop de wizard voor het vrijgeven.
  • Bevestig het vrijgeven en klik hierna op 'Toepassen'.

Voor vrijgeven van aangiftes in WinSalar 2020 geldt onderstaande

Tijdvak is nog niet gesloten
Om de pensioenaangifte, waarvan het aangiftetijdvak nog open is vrij te geven, gaat u naar het tabblad 'Aangiftes'. U selecteert de desbetreffende periode en klikt rechtsonder op 'Vrijgeven'. De aangifte is daadwerkelijk vrijgegeven nadat u op 'OK' of 'Toepassen' heeft geklikt.

Tijdvak is gesloten
Om de pensioenaangifte van een reeds gesloten aangiftetijdvak vrij te geven, voert u de volgende stappen uit.

• Open de werkgever op het tabblad 'Aangiftes'.
  • Druk op uw toetsenbord tegelijkertijd op de knoppen 'CTRL - ALT - V'.
  • Voer het wachtwoord in wat u van onze helpdesk hebt ontvangen
    Wanneer u nog geen wachtwoord heeft, stuur dan een email naar onze helpdesk of vul het aanvraagformulier in.
  • Bevestig het wachtwoord en dat u wilt vrijgeven.
    Let op! De aangifte is op dit moment nog niet vrijgegeven.
  • Klik de aangifte aan die u wilt vrijgeven en klik daarna op 'Vrijgeven'.
    Let op: Alle aangiften na de geselecteerde aangifte worden vrijgegeven.
  • Bevestig het vrijgeven en klik hierna op 'Toepassen'.

Na het uitvoeren van deze stappen kunt u opnieuw de pensioenaangifte aanmaken en inzenden.