Hoe doe ik aangifte bij het pensioenfonds?

U dient voordat u een kopie aangifte loonheffingen kunt maken eerst een aantal instellingen te controleren.

Voorbereidingen

• Vul onder menu 'Beheer' - 'Gegevens inzender' de correcte gegevens in op het tabblad met dezelfde naam als uw pensioenfonds. Gebruikersnaam en wachtwoord worden, wanneer u gemachtigd bent, door het pensioenfonds verstrekt aan u als aanleveraar.
  • U hoeft bij de werkgever geen instellingen te wijzigen op het tabblad 'Aangiftes', de instellingen worden automatisch op basis van de geselecteerde sector gemaakt.
    *Voor bepaalde pensioenfondsen is een relatie- of aansluitnummer vereist voor de werkgever. Deze kunt u ook op dit tabblad invullen.

Aanleveren

• Aanlevering is alleen mogelijk bij het bij de werkgever behorende pensioenfonds.
  • Alvorens aangifte te doen dient u eerst uw belastingsaangifte van desbetreffende periode te hebben gedaan
  • Wanneer bovenstaande correct is kunt u aangifte doen via menu 'Digitaal' - 'Opgave aan' en dan het juiste fonds.

Vervolgens krijgt u een wizard die u kunt volgen. U kiest hier (afhankelijk van het fonds) onder andere:

• Aanlevering via 'Inzendportaal' of 'Bestand'
  • Het tijdvak van de aanlevering
  • De werkgevers waarvoor u aangifte wilt doen

Overige gegevens zoals gebruikersnaam en wachtwoord worden automatisch opgehaald mits deze juist staan ingesteld bij menu 'Beheer' - 'Gegevens inzender'.

Later in de wizard krijgt u ook nog de keuze of u een kopie wil opslaan en er is een optie om de aangifte af te drukken.

Controleer in het laatste scherm de door u gekozen opties en druk op knop 'Voltooien' indien deze opties kloppen.